SLO | ENG | HR | SRB | BG | HU Naslovnica | Obrazovanje | Kontakt | O nama  
 
Naton Croatia
  Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest  
 
   
Naton HR > Novosti

DOLAZAK NA RAZGOVOR ZA POSAO - PREPORUKA KANDIDATIMA I KANDIDATKINJAMA

Dolazak na osobni razgovor za posao mnogim ljudima predstavlja svojevrsni stres ili ponekad strah. To je određeni 'mode' koji učestalo se i ne može svojevoljno kontrolirati, ali ukoliko sami sebe uvjerite da ipak ne idete kod zubara ili (za neke) kod opasnog doktora, shvatite da je to samo intervju za posao i da svojim dolaskom sebi otvarate neka nova i moguće jako atraktivna vrata.

Ono što očekujemo od vas - mi kao i naši klijenti - je da uvijek razmišljate da u svemu postoji poštovanje drugog, bila to komunikacija, ponašanje, zamolba, dogovor, odgoda, i da zapravo sve kreće od nekog međusobnog poštovanja. Ukoliko taj dio se ne zadovolji većinom daljnjeg nastavka niti nema, jer to je neka osnova za - u ovom slučaju - zdrav radni odnos kao i za suradnju.

Ako se s nešto dogovori, onda se u poslovnom svijetu toga ljudi i drže, jer ako se istog ne drže onda stvari idu krivim smjerom;  to ste puno puta vjerujemo prošli ili bar vidjeli u svojoj okolini.

Ako vam netko ustupa svoje vrijeme ili uzima vaše, onda ono treba biti maksimalno dobro iskorišteno za dobrobit svih.

Od kandidata očekujemo da na razgovor :

- dođu u dogovoreno vrijeme, NE prije niti kasnije (maksimalno 5 minuta prije, ali nikako više budući da je dogovor vremena dogovor, i ispasti će samo da niste slušali što vam je netko rekao)

- da pošalju životopise ili molbe kakve smo tražili ili je tražio klijent

- da su pristojno i uredno odjeveni

- da ne jedu, piju ili  žvaču žvakače za vrijeme razgovora

- da ne razgovaraju na mobitel za vrijeme razgovora

- da osobi s kojom komuniciraju znaju pružiti ruku i predstaviti se kao i odzdraviti kod izlaska

- da odgovaraju na pitanja koja ih se pitaju, a ne da pričaju neke skroz druge priče koje baš nemaju veze s temom niti intervjuom

- da pristojno sjede dok komuniciraju  (da se ne izvaljuju po trosjedu, da se ne ljuljaju ili vrte previše, da ne piju iz praznih čaša, i da cijelo vrijeme ne gužvaju u ruci vizitku, maramicu ili što već)

- da se ulaskom u prostoriju probaju skoncentrirati koja je desna strana prostorije,  a koja lijeva - ukoliko vam netko ponudi da sjednete npr. na desnu stranu prostorije

- da komuniciraju suvislo, bez previše potštapalica, oslovljavanja osobe s kojom razgovaraju s TI, bez jezika ulice, bez psovki, prostota

- da ako ne znaju neki strani jezik  da ne naglašavaju kako ga znaju ( gledanje sapunica na španjolskom ne znači da se zna španjolski )

- da budu realni u svojim procjenama što znaju što ne ( ako ste jednom ispekli pitu ne znači da ste slastičar)

- da ukoliko ne mogu doći na razgovor u 21. stoljeću jave agenciji ili klijentu putem telefona, mobitela, e-maila da odustaju, a ne samo da se ne pojave

- da budu umjereni i ne izlažu sve svoje privatne probleme iz braka, obitelji, bivše veze, snova (ukoliko to baš nema veze s nekim pitanjem za posao)

-da ne spominju sve škole koje su ikad započeli i nikad završili

Ima još dosta tih stvari nazovimo nijansi na koje bi se mogla obratiti pažnja, jer svi se uvijek možemo usavršavati, ali već je veliki plus ako i osnove se dobro savladaju.

Sretno.

Lana Ljubas, HR Business Specialist

 

 

 

Dali su nam povjerenje:
 
 
Naton Croatia   Copyright © 2008-2016 Naton d.o.o.,
sva prava zadržana
 
Naton HR Slovenia | Naton HR Global | Naton HR Germany | Naton HR Croatia | Naton HR Serbia
Naton HR Bulgaria | Naton HR Hungary