SLO | ENG | HR | SRB | BG | HU Naslovnica | Obrazovanje | Kontakt | O nama  
 
Naton Croatia
  Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest  
 
   
Naton HR > Poslodavci > Kadrovska grafološka analiza

S grafološkom analizom do idealnog kandidata (KGA):


Zapošljavanje novog radnika ne smije se temeljiti samo na Vašim instinktima. Statistike pokazuju da se na 80% radnih mjesta nalaze krivi kandidati. Čak i kad je kandidat uvjerljiv na razgovoru za posao, njegove osobne crte i sposobnosti mogu se razlikovati od onoga što Vi očekujete za konkretno radno mjesto.

Identificiranje potencijala rukovodećeg osoblja i potencijalnog osoblja - grafološka analiza  

Identificiranje potencijala rukovodećeg osoblja i potencijalnog osoblja
Ključni ljudski potencijali su motor razvoja kompanije. Oni implementiraju viziju i strategiju i prikazuju osnovicu budućnosti kompanije. Osigurajte se da se na Vašim rukovodećim funkcijama nalaze pravi ljudi!

Reorganizacija kompanije - grafološka analiza   Reorganizacija kompanije
Grafološka analiza za svrhe zapošljavanja može služiti kao dodatni alat za identifikaciju odnosno prepoznavanje potencijala djelatnika i kasnije određivanje radnog mjesta djelatniku, koje najviše odgovara njegovim sposobnostima. Na taj način povećavate radnu učinkovitost Vaše kompanije.
Dodjela odgovarajuće uloge u timu ili projektu - grafološka analiza   Dodjela odgovarajuće uloge u timu ili projektu
Da li radite na važnom projektu i sastavljate projektni tim u Vašoj kompaniji? Morate shvatiti da ponekad uspjeh projekta ovisi o tome, koliko ljudi dobro surađuju. Isprepletenost kognitivnih, emocionalnih i društvenih razina je od ključne važnosti u projektnim timovima. Odabirom pravih članova tima postižete sinergiju učinaka projekta.

Već duži niz godina u svijetu se koristi alat zvan grafološka analiza - koja proizlazi iz  grafologije -  nauke koja se bavi proučavanjem rukopisa. Uzimajući u obzir da oblikovanje slova tj. rukopis pripada nesvjesnom dijelu ličnosti, grafološka analiza ispituje preko 300 karakternih osobina i njihove međusobne povezanosti što nam daje cjelovit uvid u strukturu osobnosti svakog pojedinca. Time možemo saznati da li osoba ima sklonosti za pojedinu vrstu posla, donosi li odluke racionalno, da li je pod jakim utjecajem emocija ili pak  funkcionira pod djelovanjem intuicije. Isto tako lako možemo saznati hoće li osoba imati motiviranosti, ustrajnosti i odlučnosti da preuzeti projekt dovrši do kraja, unatoč izazovima s kojima se suočava; posjeduje li organizacijske sposobnosti, može li održavati pozornost, te hoće li je više interesirati detalji, ili krupna slika i konačni cilj.
Osim pri odabiru najboljeg kandidata za posao, grafološka analiza pomaže i kod dodjeljivanja  najbolje pozicije za svaku osobu unutar tima. Isto tako od pomoći je i u situacijama kada je potrebno napraviti preraspodjelu odgovornosti unutar tvrtke kao i kod prepoznavanja potencijala za vodeće pozicije.

Dali su nam povjerenje:
 
 
Naton Croatia   Copyright © 2008-2016 Naton d.o.o.,
sva prava zadržana
 
Naton HR Slovenia | Naton HR Global | Naton HR Germany | Naton HR Croatia | Naton HR Serbia
Naton HR Bulgaria | Naton HR Hungary